Δείτε τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας σχετικά με τα κριτήρια που επηρεάζουν τους πελάτες στην επιλογή συνεργείου για την συντήρηση του αυτοκινήτου τους.

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τα κριτήρια που επηρεάζουν τους πελάτες στην επιλογή συνεργείου, έφερε τα πάνω κάτω σε όσα νομίζαμε μέχρι σήμερα! Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, ο πιο καθοριστικός παράγοντας επιλογής συνεργείου δεν είναι η χαμηλή τιμή αλλά η ταχύτητα εξυπηρέτησης.

Αλλαγή… προγράμματος

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αντιπροσωπείες και συνεργεία στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και την Αμερική να αναθεωρούν τη μέχρι τώρα πολιτική τους και να προσπαθούν να προσφέρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξυπηρέτηση. Κάποια συνεργεία μάλιστα, προκειμένου να ικανοποιήσουν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό πελατών, επέλεξαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και τα Σάββατα, ενώ πολύ δημοφιλές φαίνεται να είναι το ΔΩΡΕΑΝ πλύσιμο του αυτοκινήτου του πελάτη στο τέλος του σέρβις.

Ταχύτερη εξυπηρέτηση σημαίνει και αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό των συνεργείων, έτσι ώστε να ολοκληρώνονται οι εργασίες γρήγορα και να μη μένει κανένας πελάτης σε αναμονή. Την τακτική αυτή εφαρμόζουν όλο και περισσότερα συνεργεία και εταιρείες τελευταία, δημιουργώντας συστήματα λειτουργίας με ραντεβού και αναθέτοντας τουλάχιστον δύο μηχανικούς σε κάθε αυτοκίνητο.

Τακτική προς μίμηση

Από ότι φαίνεται, η τακτική της γρήγορης εξυπηρέτησης δουλεύει και με το παραπάνω, αφού ο αριθμός των πελατών στα συνεργεία και τις εταιρείες που την τηρούν αυξάνεται όλο και περισσότερο.
Ίσως αυτό θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε όσους προσπαθούν να ανταγωνιστούν με βάση την λίγο χαμηλότερη τιμή αντί να εστιάσουν στο να «χτίσουν όνομα» ως ποιοτικοί –και γρήγοροι- πάροχοι υπηρεσιών συντήρησης !

Πηγή: Autotriti.gr

Διαβάστε επίσης... 5 μύθοι για τα λιπαντικά » Χάνει λάδια; Δες τι πρέπει να κάνεις! » Τι περιλαμβάνει το Check up στα φρένα! » Αντιψυκτικό! Τι είναι και τι πρέπει να προσέξετε!! » Ποιο λάδι να βάλω; » Γίνε Αυθεντία στις μπαταρίες! » Πως επιλέγεις λιπαντικά; » 15 ΣΥΧΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ !!TΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ; » Γύρισες από διακοπές;Έλεγξε ελαστικά & ζάντες! » Υγρά φρένων – Τι πρέπει να προσέχεις! » Καταναλώνει λάδι: Τι τρέχει; » Πώς να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας πριν από ένα μεγάλο ταξίδι » Πως μπορώ να προστατεύσω τις ζάντες αλουμινίου του αυτοκινήτου μου; » Θωρακίστε Συνολικά το Αυτοκίνητο από τη Ζέστη και τον Ήλιο! » Κάνει κάτι από αυτά; Συνεργείο γρήγορα! » Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας για την άνοιξη – καλοκαίρι! » Πλένετε σωστά το αυτοκίνητό σας? » Πως λειτουργεί το immobilizer; » Είσαι έτοιμος για την έξοδο του Πάσχα; » Σωστή συντήρηση στους υαλοκαθαριστήρες. » Τι άλλαξε και αντέχουν τα λάδια 30.000 χλμ; Ή μήπως όχι; » Αύξησε την απόδοση με το σωστό λιπαντικό! » 4 λόγοι που η μοτοσυκλέτα γυμνάζει σώμα και πνεύμα! » Ψυκτικό αυτός ο άγνωστος! » Γιατί εξαφανίζονται τα χειροκίνητα κιβώτια; » Εξάτμιση που αντέχει στον χρόνο! » Ρεπορτάζ AutoΤρίτη: 8 στους 10 με ακατάλληλα ελαστικά. » 4 Tips για ασφαλή οδήγηση τη νύχτα. » Επαγγελματίας Οδηγός : Η πιο σκληρή δουλειά στον κόσμο (Video) » Φροντίδα του λιπαντικού—>Καλύτερη απόδοση του κινητήρα!! » Καθαρίζεις σωστά τον κινητήρα σου; » Έτσι καταστρέφονται τα ελαστικά σου! » Ξέρεις από αμορτισέρ; » Θες ισχυρότερο κινητήρα; Δώσε «ανάσες»! » 5 φθινοπωρινοί έλεγχοι που πρέπει να κάνεις άμεσα! » Θες έξτρα λεφτά; Το μυστικό είναι στα λιπαντικά! » Βρες την βλάβη μόνος σου!! » Μπορούμε πια να το φτιάξουμε μόνοι μας?? » Εσύ ξέρεις να καθαρίζεις τον κινητήρα; » Μήπως «φωνάζει» ότι χρειάζεται συνεργείο; » Εκκίνηση με καλώδια: μπορεί να σε «σώσει»! » Μείωσε τα έξοδά σου ταυτόχρονα με τους ρίπους της ατμόσφαιρας!! » Σταμάτα να καις τσάμπα καύσιμα!! » Εσύ φροντίζεις την εξάτμισή σου?? » Ξαφνική αύξηση θερμοκρασίας; Δράσε γρήγορα! » Διάλεξε το κατάλληλο συνεργείο εύκολα! » Μάθε το turbo από «μέσα» » Έλεγχε τακτικά τα φρένα σου!! » Εσύ πότε πας για service το αυτοκίνητό σου?? » Ξέρεις τα φίλτρα του αυτοκινήτου σου; » Είναι η ηλεκτροκίνηση όσο οικολογική πιστεύουμε?? » Σταματήστε να καταναλώνετε άσκοπα καύσιμο!! » Ξέρεις να κάνεις σωστή επιλογή μπαταρίας; » Προστατέψτε αποτελεσματικά το αυτοκίνητό σας από τον ήλιο ! » Υπηρεσίες after sales: γιατί χρησιμοποιούνται γνήσια ανταλλακτικά; » Γλύτωσε χρήματα συντηρώντας τον κλιματισμό! » Εσύ βάζεις τα λιπαντικά που προτείνονται ή κάποια οικονομικότερα; » Συντηρήστε σωστά και έξυπνα το αυτοκίνητό σας !! » Τα «μυστικά» των λιπαντικών και η σημασία τους! » Tips για τη σωστή συντήρηση του LPG » Σώσε τώρα το σαλόνι σου! » 5 κοινές βλάβες στο αυτοκίνητο και τι σημαίνουν !! » Αλήθειες και ψέματα για τα ντίζελ αυτοκίνητα !! » Καθαρισμός κινητήρα: Βήμα-Βήμα… »
Εγγραφείτε στο Newsletter μας και αποκτήστε τον κωδικό για να έχετε έκπτωση 15% στην επόμενη παραγγελία σας.
Επίσης θα λαμβάνετε άρθρα σχετικά με το αυτοκίνητο, τη μοτοσυκλέτα και το φορτηγό, λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, νέα του χώρου και τέλος διάφορες προσφορές από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.